Tükendi
Gelince Haber VerÇeşitli kelimelerin beyne daha hızlı iletilerek bir metnin çok daha kısa sürede okunabilmesini, anlaşılabilmesini, algılanabilmesini sağlayan ve gözlerimizin dudak kıpırdatma hızımıza oranla çok daha büyük imkân sunmasına dayanan bir tekniktir.
NEDEN ANLAYARAK HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİNE İHTİYAÇ VAR?
Sıradan her insanın beyni 1 dakikada 1000-1200 kelimeyi algılayabilecek potansiyele sahipken okuma kültürü çok gelişmiş ve kelime hazinesi zengin pek çok insan dahi okumasını dudak kıpırdatma hızına tekabül eden 150-250 kelime aralığı ile sınırlandırmaktadır. Oysa her şey biraz irade ve yaklaşık bir ay boyunca yapılacak düzenli göz egzersizleri ile çözülebilmektedir. Okumak, yetenek değil bir beceridir. Bundan dolayı da okumayı öğrenmiş herkes tarafından taviz verilmeyen bir plan çerçevesinde yapılan çalışmalarla geliştirilebilir.
EĞİTİME KATILAN KİŞİYE HANGİ KATKILARI SAĞLAR?
Anlayarak hızlı okuma eğitimi öncesinde birey; kelimeleri tek tek okur. Satırları okurken sık sık duraklamalar yaşar. Geri dönüşler yüzünden okuma ritmi bozulur. Bir sınav sorusunu ortalama 40-45 saniyede okur. 1 dakikada ortalama 160-180 kelime civarında ve bir kitabı ortalama 10-12 saatte okur. Odaklanma, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı sorunları yaşar. Yavaş okumadan dolayı okumada bütünlüğü yakalayamaz. Anlayarak hızlı okuma eğitimi sonrasında ise; yapılan düzenli egzersizler sayesinde aktif görme alanının genişlemesi sonucunda üçlü-dörtlü gruplar halinde görür. Satırları daha akıcı okur ve okuduklarını tekrar etmez. Her sınav sorusunu yaklaşık 5-7 saniye daha hızlı okuyarak tüm sınav süresi içinde yaklaşık 25-30 dakika arttırır. 10-12 saatte okuduğu kitabı 3-4 saatte bitirir. Odaklanma, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı sorunlarını en aza indirir. Yazının bütününe hâkim olur, kalıcı bilgiler edinir. 1 dakikada ortalama 400-450 kelime civarında okur.
Okuma kültürünün gelişmesi ve kelime hazinesinin zenginleştirilmesi ile paralel işletilecek bir süreç sonunda birey, nitelikli bir okuyucu olarak hayatını sürdürür. Eğitim-öğretim hayatı elde ettiği bu kazanım sayesinde ciddi bir ivme kazanır.
EĞİTİM SONUNDA, EĞİTİM ALAN KİŞİLERDE;
KİMLER KATILABİLİR?
Her branştan (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) öğretmenler, üniversite öğrencileri ve alana ilgi duyan herkes katılabilir.
EĞİTİM DETAYLARI:
EĞİTİM TARİHLERİ: Yeni Yılda Planlama Yapılacaktır
EĞİTİM SÜRESİ: 2 gün sürecektir.
17:00-19:00= Eğitim
19:00-19:30= Ara
19:30-20:30= Eğitim
EĞİTİM ORTAMI: Zoom Meeting Programı Üzerinden Gerçekleştirilecektir. (Kişiye özel link yollanacaktır.)
EĞİTİM MATERYALİ: Eğitim kitapçığı verilecektir. (PDF olarak)
SERTİFİKA: Eğitici eğitim sertifikası verilecektir. (PDF olarak)
NOTLAR:
*Kesin kayıt için ödeme yapılmalıdır.
**Ödeme yaparken açıklama kısmına “İSİM SOYİSİM ve HIZLI OKUMA” metinlerini eklemeniz gerekmektedir.
***Ödeme yapmadan önce varsa indirim kuponunuzu kullanmalısınız. İndirim kuponları; anlaşmalı kurum personellerine (İndirim oranını kurumlarından öğreneceklerdir), daha önce farklı bir eğitici eğitim katılmış kişilere (%15), atölyeye katılmış velilere (%15) ve hediye kuponu kazanmış kişilere (alışveriş sonrası kazananlar, sosyal medya kampanyasında kazananlar vs.) uygulanacak ve indirim kuponları tek kullanımlık şifre olarak kendilerine tanılanacaktır.
****Ödeme sisteminden tarafınıza iletilecek ödeme dekontunu saklamayı unutmayınız.
*****Ödeme sisteminden kaynaklı olumsuzluklar sebebi ile mağduriyet yaşamamınız için ödemenizin alındığını ve kesin kaydınızın oluşturulduğunu egitim@tuzder.org mail adresiyle yazışarak teyit almanız faydanıza olacaktır.
*****TÜZDER; eğitim içeriği, eğitmen, platform ve tarihleri değiştirme hakkını saklı tutar. Bu konuda kursiyerler herhangi bir hak talebinde bulunamazlar. (Kesin kayıt yaptıranlara önceden haber eder ancak kesin kayıt için eğitim ödemesi yapmayanlara herhangi bir bildirimde bulunmaz.)
1. GÜN | 2. GÜN | ||
1. DERS | *Hızlı okumanın tarihçesi | 1. DERS | * ÖN OKUMA |
2. DERS |
* Klasik okuma ile hızlı okuma | 2. DERS | EGZERSİZ ÇEŞİTLERİ |
3. DERS |
* Gözün hız kazanması * Gözün iyi okuma sırasındaki | 3. DERS | * İlk ölçüm- son ölçüm |