x
750 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!
Müşteri Destek Hattı : 02125744151
Menü

ARCHITECT 9+ Yaş / IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi

Barkod : 9786258017045
(0)
Yorum Yap
205,00 TL
174,25 TL
%15 İndirim
Öne Çıkan Bilgiler
Architect kitabı; estetik becerisi, şekil zemin ilişkisi gelişimi ile algılama ve estetik duyarlılığı geliştiren bir çalışma sistematiği ile geliştirilmiştir.
31.01.2025 tarihine kadar kargoda
Yerli Üretim
icie.jpg (7 KB)
üstün zekalılar.jpg (6 KB)
ytü ikon.jpg (29 KB)
tem copy.jpg (6 KB)

9+ Yaş ARCHITECT; 

Çocuğunuzun gelişimi için hazırlanan ARCHITECT (Mimari) Kitabı, TÜZDER Eğitim Metodu (TEM) yöntemine göre hazırlanmıştır. 

TEM’de esas olan anlayış, çocukların küçük adımlarla yürüdüğüdür. Bu metotla hazırlanan kitaplarda, çocuğunuzun becerilerinin en üst noktaya taşınması hedeflenir. 

Kitaplardaki kelimeler ifade ve hayal gücünü geliştirdiği gibi, görsellerin adetleri ve şekilleri ile de görsel hafızayı artırmaya yönelik bir sistem geliştirilmiştir. 

TÜZDER tarafından hazırlanan "IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi"; uluslararası standartlarda, çoklu dil seçeneğiyle hazırlanmıştır. 

21. yüzyıl becerilerini geliştirici nitelikte etkinliklerden oluşan kitaplar, PISA ve TIMSS gibi uluslararası değerlendirme ölçeklerine uygun şekilde hazırlanmıştır. 

Uluslararası Eğitimde Inovasyon Merkezi (ICIE) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesi tarafından onaylanmış olan seri, 9+ yaş seviyesinde, 2 farklı gelişim kademesi düşünülerek tasarlanmıştır. 

"IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi" 9+ Yaş Seti, 2 Level halinde toplam 6 kitap olarak hazırlanmıştır: 
1. Level: (IQ, Dikkat, Problem Çözme): Find, Mind, Think
2. Level: (IQ, Mantık, Muhakeme, Strateji): Matrix, Calculate, Archıtect

TEM uygulamasında yüksek kazanımın elde edilmesi için uygulamaların bu 6 kitapla eş zamanlı yapılmasını tavsiye ediyoruz. 

Architect kitabı; estetik becerisi, uzamsal algılama becerisi mekânsal keskinlik, şekil zemin ilişkisi gelişimi ile zihinsel olgunlaşma, anlam verme, algılama ve estetik duyarlılığı geliştiren bir çalışma sistematiği ile geliştirilmiştir.

Architect kitabı ile çevreyi anlamlandırma ve öğrenme, esnek ve sıra dışı düşünme, ürün oluşturmada süreci planlama, sıralı düşünme, perspektif bakış açısını geliştirme gibi bilişsel becerilerin gelişimi düşünülmüştür.

Architect etkinlikleri çocukta; basitten karmaşığa konular ve kolaydan zora giden etkinlikler ile fikir üretme, fikirlerini somut materyaller ile ürüne dönüştürme fırsatı sunmaktadır. Bu etkinlikler, çocukların çevreyi gözlemlemeye ve doğada bulunan unsurları yeni bir bakış açısı ile incelemeye sevk edecektir. Ayrıca çocukların duygu ve düşüncelerini zenginleştirici, öz yeterlilik duygusunu pekiştirici, öz saygı ve öz denetim sağlayıcı, sanatsal estetik duygusunu destekleyici, çevreye saygı
bilincini artırıcı ve olumlu kişilik gelişimine katkı sağlayıcı yönü de bulunmaktadır.

Çocukların kendilerini ifade etme becerileri arasında estetik ve sanat gelişiminin yeri önemlidir. Bu sanatsal beceriler arasında boya ve çizme gibi faaliyetler ön plana çıkmaktadır. Çocukların kendilerini ifade etmede daha tanımlanabilir sembol ve kavramlar kullandığı ve kontrollü oldukları tespit edilmiştir. Bu aynı zamanda çocukların duygularını çok daha açık ve doğrudan aktardıkları bir
yöntem olmaktadır. Hatta öyle ki çocukların yaptıkları resimleri yorumlayarak çocukların ruhsal durumları hakkında veriler elde eden psikolojik çalışmalar bulunmaktadır.

Çocukların ilk etapta yaptıkları çalışmalar duygusallık yönü ağır olmamakla beraber çoğunlukla motor performansları doğrultusunda olmaktadır. Ancak bu çalışmaları devam ettirdikçe ve başka çalışmaları gözlemledikçe göze hoş gözükecek ve keyif almaya katkı sağlayacak çalışmalara dönüşmeye başlar. Architect kitabında çocuklar; Mimar kimdir? Mimarın sahip olması gereken özellikler nelerdir? Mimarın bakış açısı nasıl olmalıdır? Önemli mimarlar ve eserleri, çizgi, renk, ışık, gölge, hacim, yüzey, oran-orantı, strüktür, yapıda taşıyıcı sistemler, nesnelerde boyut, ölçeklendirme, plan, kroki, yerleşim, plan gibi pek çok başlıkta konuyu öğreniyor ve çarpıcı etkinliklerle uyguluyor olacaktır.

Bu etkinlikler ile çocuklar;
1- Kendilerini rahat ifade etmeyi,
2- Doğa ve yapılar arasında bağlantı kurmayı,
3- Süreç ve ürün arasında bağlantı kurmayı,
4- Keşiflerde bulunarak yeni ürünler ortaya koymayı,
5- Sıra dışı bakış açısına sahip olmayı ve geliştirmeyi,
6- Süreklilik ve sürdürebilirlik ilişkisini kavramayı,
7- Motive ve başarma duygusunu yaşamayı bire bir hissediyor ve bu yönde gelişiyor olacaktır.

Bu kitabı uygularken; ebeveyn ya da eğitimcilerin çocuklarla beraber şu ilave çalışmaları yapmaları,
çocukların etkinlikleri bütüncül görmeleri ve daha fazla kazanım elde etmesinde katkı sağlayacaktır.
1- Etkinlikler yapılırken, çalışma hakkında sohbet etmeli ve çocuğun konuşmasına (çalışmasını anlatmasına) imkan sağlanmalıdır.
2-“Bunu ünlü bir mimar değil de sen yapsaydın ne hissederdin?” gibi sorularla rol model kişiliklerle ilişki kurmalarını sağlanmalıdır.

3- Ünlü mimar bunu yaparken neler düşünmüş olabilir? Neden bunu yapmış olabilir? Gibi sorularla, amaç sonuç ilişkisi kurdurulmalıdır.
4- “Bu eseri gerçek hayatta olsa nereye yapardın?” Neden? soruları ile uygulanabilirlik boyutu
güçlendirilmelidir?
5- “Ünlü bir mimarın yaptığı eseri değiştirecek olsan hangi yönünü neden değiştirmek isterdin?” soruları ile başlanmış bir çalışmayı devam ettirme, ekiple çalışma gibi yönleri desteklenebilir.
Etkinlikler, ebeveyn/eğitmen gözetiminde yapılabileceği gibi, çocuğunuz etkinlikleri kendi kendine de yapabilir. Böylece, zaman içinde kendi kendine çalışma alışkanlığı kazanacaktır.

Geleceğimiz için us’lu çocuklar...

Sayfa Sayısı: 64
Dil: Türkçe-İngilizce
Boyut: 22*22 cm

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.